Nintendo 8-bitar i Lego

Tomrummet du inte visste du hade går nu att fylla — här är hela NES-systemet i Lego-format.

Lego har under flera decennier varit barnens stora favoritleksaker för att lära sig bygga bilar, båtar eller hela städer.

Det som dock skiljer det moderna Lego från det traditionella är att det nuförtiden baseras på aktuella filmer, serier och nöjen — exempelvis kan du bygga hela Millennium Falcon i Lego, likaså hela slottet från Frost-filmerna.

NES och TV i Lego-format

Så har stunden alltså kommit för ett helt Nintendo Entertainment System, alltså det klassiska Nintendo 8-bitar i folkmun, inklusive TV-enhet och spelkassetter.

Nostalgifaktorn kan nästan inte bli högre när man blandar Lego, CRT-TV (de gamla TV-apparaterna som hade katodrör) och Nintendo 8-bitar — och allt i ett det som du bygger ihop själv.

Vad som gör det hela ännu mer extraordinärt är att du dessutom bygger en Super Mario-bana helt i Lego, som visas på den TV du också bygger.

Den som kom på det här konceptet måste få en löneförhöjning!

Begränsad upplaga

Vad som kan vara lite tråkigt med paketet är att det, likt Nintendos nylanseringar av de klassiska spelkonsolerna NES Classic och SNES Classic, är en ganska begränsad upplaga.

Butikerna som säljer det här paketet är väldigt tydliga med att det är först till kvarn som gäller, och att de heller inte vet när lagren kommer att fyllas upp igen.

Jag förstår att det är en smart taktik hos både Lego och Nintendo att göra produkterna de släpper svåråtkomliga för att trissa upp både hype och pris, men jag kan inte undgå att känna att de missgynnar oss konsumenter i slutändan när de inte bara låter alla som vill ha produkten köpa den.

Hur som helst — vill du vara säker på att få ett Lego-set med ett Nintendo Entertainment System, Super Mario Bros, en skön CRT-TV och en unik spelbana kan det därför vara dags att boka paketet redan nu.

Köp ditt Lego-NES här

Även om paketet med ett Nintendo Entertainment System och TV i Lego-format inte går att köpa i butikerna just nu går det utmärkt att förbeställa det.

Leveransdatumet för uppsättningen är just nu planerad till det tredje kvartalet 2020, vilket alltså är mellan den första juli och sista september — något exakt datum finns dock inte, utan just nu är det bara att hoppas att det blir ganska snart.

Priset vågar jag knappt skriva ut, men just nu kostar Lego-uppsättningen av Nintendo Entertainment System 2699 kr på exempelvis Webhallen.

Om det är värt det? För oss entusiaster — självklart. Vi har en bokning satt och kommer att följa upp med en recension framöver.

Fredrik Lagnetoft
Skribent och utvecklare som spelar alla typer av spel, men helst plattforms-, äventyrs- och skräckspel.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln