Horizon VR närmar sig

Guerrillas framgångsrika Horizon-serie blir till VR-spel till kommande PlayStation VR 2. Här tar vi en närmre titt.

Webhallen » Ginza » Amazon »

Sonys egen spelmässa State of Play har nyligen sänts globalt, och bland de stora nyheterna var Horizon: Call of the Mountain, där vi får utforska vår planet efter en global apokalyps.

Horizon i VR

Både till PlayStation 4 och till PlayStation 5 är Horizon Zero Dawn och Horizon Forbidden West några av de snyggaste spelen som har gjorts, och det ser faktiskt ut som att man lyckas få det precis lika vackert även i VR, något som är väldigt imponerande.

Normalt sett brukar nämligen VR-spel behöva skala ner rejält på kvalitén för att ge en bra upplevelse och hög framerate, med tanke på att spelet behöver renderas för båda ögonen och därmed dubbelt så hög upplösning — men så verkar alltså inte vara fallet med Horizon: Call of the Mountain; det ser lika fantastiskt ut som vanligt.

Se smakprov från spelet

Underhållningssajten IGN har laddat upp Horizon-sektionen från Sonys State of Play så att man kan se bara den delen; ni hittar denna video här:

Även om spelet inte är klart ännu är det tydligt att det är en fullfjädrad Horizon-upplevelse med många av de mest populära robotarna från spelen, något som var riktigt kul att se. Att möta en Thunderjaw är svettigt nog utan VR, så det kan utan tvekan bli ganska påfrestande i VR.

Se State of Play

Du kan se hela State of Play här:

Släpps 2022

Förväntningarna på Horizon: Call of the Mountain är givetvis skyhöga och om allt går som det ska kan vi njuta av både PlayStation VR 2 och det nya Horizon-äventyret redan under 2022. Jag håller tummarna!


Fredrik Lagnetoft
Skribent och utvecklare som spelar alla typer av spel, men helst plattforms-, äventyrs- och skräckspel.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln